A fost actualizata Lista Galbena a Romaniei (10 mai 2021)

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat luni, 10 mai 2021, Lista Galbena a Romaniei, care intra in vigoare la 24 de ore de la publicarea ei. Pe lista apar acum tari precum Turcia, Franta, Germania, Italia, Spania si Grecia. 

Sunt si cateva tari europene – printre care si Marea Britanie, Irlanda, Norvegia sau Portugalia – care au ramas in zona verde. 

Ce se intampla cu pasagerii care sosesc din zona galbena si care sunt exceptiile de la carantina

Pasagerii care sosesc in Romania din una dintre tarile din zona galbena trebuie sa prezinte la imbarcarea in avion un test PCT negativ. Odata ce ajung in tara, acestia trebuie sa stea in carantina la domiciliu/adresa declarata pentru o perioada de 14 zile. 

Exista si cateva exceptii de la aceste reguli, astfel ca pasagerii pot fi scutiti de carantina daca:

  • Sunt vaccinati cu ambele doze ale vaccinului anti-Covid-19 si au minimum 10 zile de la rapel
  • Au fost confirmati pozitiv cu SARS-CoV-2 in ultimele 90 de zile anterioare intrarii in Romania si pot dovedi acest lucru prin document medical (test PCR, bilet de externare din spital sau test de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior intrarii in tara) si au trecut cel putin 14 zile de la data confirmarii pana la data intrarii in tara
  • Raman pe teritoriul Romaniei pentru maximum 72 de ore si prezinta un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Descopera aici lista integrala a tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat (lista galbena), pentru care se impune carantina la sosirea în Romania:

Foto: Unsplash

Be the first to comment on "A fost actualizata Lista Galbena a Romaniei (10 mai 2021)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*