A fost actualizata lista galbena a Romaniei. Italia a iesit de pe lista, au intrat Turcia, Olanda, Republica Moldova.

lista-galbena-romania

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat in sedinta de astazi, 17 decembrie 2020, Hotararea numarul 60. Prin aceasta hotarare a fost actualizata lista tarilor si zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania.

Pe lista galbena regasim numeroase tari din Europa: Georgia, Serbia, Muntenegru, Croatia, Andorra, Lituania, LetoniaEstoniaRepublica MoldovaSlovaciaCipru, Slovenia, San Marino, Austria, Ungaria, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elvetia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Jersey, TurciaOlanda si Danemarca.

Din afara Europei, regasim Statele Unite ale Americii, Iordania, Curacao, Polinezia Franceza, Belize, Panama, Puerto Rico, Palestina, Azerbaidjan.

De pe lista galbena a iesit: ITALIA!

Lista-State-risc-epidemiologic-ridicat_14.12.2020

Cei care vin din tarile galbene, trebuie sa intre 14 zile in carantina / izolare. Se poate iesi din carantina in a 10-a zi, doar daca se face test dupa 8 zile si iese negativ. De asemenea, daca ati fost bolnav de COVID in ultimele 90 zile, nu se va intra in carantina indiferent daca se vine dintr-o tara aflata pe lista galbena.

In scurt timp va fi publicata si pe site-ul oficial www.cnscbt.ro!

Be the first to comment on "A fost actualizata lista galbena a Romaniei. Italia a iesit de pe lista, au intrat Turcia, Olanda, Republica Moldova."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*