Din 12 decembrie, 72 de trenuri vor circula 24/24 intre Gara de Nord si Aeroportul Henri Coanda Bucuresti

linia-ferata-gara-nord-aeroport-otopeniFoto: Eugen Dedu, CFR SA

Lucrarile de dublare a liniei CF executate intre Mogosoaia – Balotesti si de constructie a noii linii pentru Racord CF (din zona Odaile) la Terminalul T1, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti au fost finalizate si receptionate.

Lucrarile de modernizare a liniei CF, care asigura legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul Internaţional Henri Coanda Bucuresti, au fost finalizate in proportie de 100%.

Primele trenuri de calatori vor circula intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, incepand din 12 decembrie, odata cu intrarea in vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021.

Pentru asigurarea legaturii directe intre Gara Bucuresti Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, CFR SA a derulat doua proiecte feroviare, si anume: Dublarea liniei de cale ferata Mogosoaia – Balotesti si constructie linie noua pentru Racord C.F. (din zona Odaile) la Terminalul T1, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti.

Astfel, pasagerii vor putea calatori intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, prin introducerea de trenuri cu mers cadentat, la un interval de 40 de minute (24h/24h). Durata unei calatorii va dura 20-30 de minute.

In aceasta perioada, intre CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, si cei trei operatori de transport feroviar de calatori, care au depus solicitări pentru asigurarea serviciului public de transport de calatori pe această ruta, este in desfasurare procesul de alocare pentru cele 36 de perechi de trenuri care vor circula pe linia Gara de Nord – Aeroport International Henri Coanda Bucuresti.

Be the first to comment on "Din 12 decembrie, 72 de trenuri vor circula 24/24 intre Gara de Nord si Aeroportul Henri Coanda Bucuresti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*