Din 2 septembrie, zborurile Romania – Polonia vor fi suspendate

zborurile-romania-polonia-suspendate

In cursul zilei de 31 august 2020, autoritatile poloneze au anuntat noi masuri privind conditiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, in contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, Romania a fost inclusa pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut. Iar cursele aeriene catre/dinspre Romania sunt suspendate temporar, incepand cu data de 2 septembrie 2020.

Masura suspendarii zborurilor se aplica pentru toate cele peste 40 de state incluse pe lista tarilor cu risc epidemiologic crescut si este valabila pana la data de 15 septembrie 2020, urmand să fie reevaluata in functie de evolutiile epidemiologice. Aici precizam ca LOT Polish Airlines a suspendat zborurile directe Romania – Polonia pana pe 1 octombrie 2020.

Conform informatiilor comunicate public de catre autoritatile poloneze, vor fi exceptate zborurile aeriene organizate la cererea/cu acordul Guvernului polonez, zborurile umanitare, medicale si cele de cautare si salvare, zborurile militare poloneze si straine, precum si zborurile tip charter planificate anterior intrarii in vigoare a hotararii privind instituirea noilor masuri.

MAE precizeaza ca persoanele care calatoresc in Polonia dintr-un stat membru UE, precum si din Regatul Norvegiei, Confederatia Elvetiana, Republica Islanda si Principatul Liechtenstein, pot intra in continuare in acest stat fara restrictii sau masuri speciale precum carantina obligatorie/autoizolare.

La punctele de frontiera terestra Schengen (cu Republica Federala Germania, Republica Ceha, Republica Slovacă si Republica Lituania) sunt efectuate numai verificari aleatorii ale documentelor de calatorie. 

Be the first to comment on "Din 2 septembrie, zborurile Romania – Polonia vor fi suspendate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*