Irlanda solicita test de COVID-19 tuturor pasagerilor, incepand cu 16 ianuarie 2021

irlanda-solicita-test-covid-19

Incepand cu 16 ianuarie 2021, Irlanda va solicita tuturor pasagerilor sa prezinte rezultatul negativ al unui test PCR COVID-19, care trebuie facut cu pana la 72 de ore inainte de calatorie.

Pasagerii vor prezenta dovezile rezultatului lor negativ sau nedetectat inainte de a urca in avion si vor fi obligati sa faca acelasi lucru catre agentii vamali din aeroportul din Dublin.

Toti pasagerii, care vor calatori din zonele rosii si gri – asa cum sunt ele definite de UE – si din toate tarile si regiunile din afara Europei, vor fi nevoiti sa-si restrictioneze circulatia timp de 14 zile dupa intrarea in Irlanda.

Masura izolarii se poate anula daca pasagerii primesc un rezultat negativ / nedetectat la un al doilea test PCR COVID-19 facut dupa 5 zile de la intrarea in Irlanda.

Exceptie de la aceasta masura vor face toti pasagerii care ajung in Irlanda din Marea Britanie si Africa de Sud. Acestia vor fi nevoiti sa stea in izolare 14 zile chiar daca vor face un al doilea test.

Pasagerii aflati in tranzit prin Irlanda nu sunt obligati sa furnizeze dovezi ale unui test COVID-19 negativ sau nedetectat, cu mentiunea ca nu trebuie sa paraseasca zona de tranzit din aeroport.

Copiii cu varsta sub 6 ani sunt scutiti de aceste cerinte, la fel si lucratorii din transportul international. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*