Lista galbena a Romaniei din 27 august: 10 regiuni din Spania, Gibraltar, Moldova, Israel si multe altele.

lista-tarilor-risc-epidemiologic-actualizata-romania

In seara zilei de 27 august, mai exact la ora 23:50, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a publicat Hotararea numarul 43 in contextul pandemiei de COVID-19.

Printre noutatile aduse de noua Hotarare regasim informatii despre:

– redeschiderea restaurantelor si cafenelelor in interiorul cladirilor;
– limitarea la nivel national a programului de functionare a teraselor intre orele 06.00-24.00;
– cresterea numarului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 in spatiu închis, respectiv 100 in spatiu deschis;
– actualizarea listei tarilor si zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Si ne oprim asupra listei cu tarile si zonele considerate cu risc epidemiologic ridicat. Ca noutati existente pe lista tarilor si zonelor cu risc epidemiologic ridicat, fata de lista anterioara, regasim: Gibraltar si 10 regiuni din Spania (Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Tara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja).

Lista galbena a Romaniei din 27 august

Lista-State-risc-epidemiologic-27-august

Incepand cu data de 29 august, ora 00:00, toti cei ce vor calatori din aceste tari si regiuni spre Romania vor intra in autoizolare / carantina la domiciliu. Masura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o calatorie internationala din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul national, respectiv:

  • cetateni romani,
  • cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European ori ai Confederatiei Elvetiene,
  • persoanele care se incadreaza la una dintre exceptiile prevazute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locatie declarata de aceasta sau, dupa caz, intr-un spatiu special desemnat de autoritati. Carantina se recomanda tuturor persoanelor care
locuiesc la aceeasi adresa.

De mentionat si faptul ca toate zborurile dintre Romania si tarile / regiunile aflate pe lista galbena sunt suspendate, cu exceptia Spaniei.

Be the first to comment on "Lista galbena a Romaniei din 27 august: 10 regiuni din Spania, Gibraltar, Moldova, Israel si multe altele."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*