Noile conditii de intrare in Austria: completarea formularului „Pre-Travel-Clearance – PTC”

noile-conditii-intrare-austria

Din 15 ianuarie, ora 00:00, persoanele care calatoresc in Austria au obligatia de a se inregistra online, anterior intrarii pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” – disponibil in germana si engleza.

Totodata, la momentul intrarii pe teritoriul austriac, calatorii sunt obligati sa prezinte confirmarea completarii formularului mentionat, in format electronic sau tiparit. in situatia in care nu este posibila inregistrarea online, in mod exceptional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat si semnat olograf.  

De asemenea, pe langa obligativitatea inregistrarii electronice, pana la data de 31.03.2021, persoanele care sosesc in Republica Austria, inclusiv din Romania, vor fi plasate in carantina pentru o perioada de 10 zile la domiciliu sau intr-o locatie adecvata, imediat dupa intrarea pe teritoriul austriac, cu suportarea costurilor de catre persoana in cauza.

Masura carantinei poate fi suspendata in urma prezentarii rezultatului negativ al unui test pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (tip PCR-RT sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea in Austria, costurile fiind suportate de catre persoanele in cauza. Aceste masuri se aplică inclusiv turistilor.

Mai multe informatii pe site-ul mae.ro!

Be the first to comment on "Noile conditii de intrare in Austria: completarea formularului „Pre-Travel-Clearance – PTC”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*