Noile masuri restrictive impuse de Romania la intrarea in tara

noile-masuri-restrictive-aplicate-romania-granita

Pe 11 februarie, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat hotararea nr. 9 (o puteti studia integral) prin intermediul careia a stabilit lista galbena a Romaniei si noile masuri restrictive aplicate la intrarea in Romania.

Daca aveti test COVID-19 negativ, stati in carantina 10 zile

Conform Hotararii nr9, pe cale aeriana se poate calatori spre Romania din tarile galbene doar cu prezentarea testului RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS- CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii.

Acestia intra in carantina la domiciliu sau la locatia declarata pentru perioada de 10 zile (fara a mai exista obligativitatea de testare in ziua 8). Aceeasi masura este valabila si pentru cei ce calatoresc cu mijloacele proprii, testul RT-PCR fiind prezentat la graniță. 

Masura nu se aplica pentru cei ce calatoresc din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Persoanele, care calatoresc spre Romania cu mijloacele proprii din zona galbena si NU prezinta testul negativ PCR de COVID-19 la granita, vor intra in carantina la domiciliu / locatia aleasa pentru 14 zile. Acestia pot iesi in ziua a 10-a din carantina daca se vor testa in ziua a 8-a. Masura nu se aplică celor sositi din Marea Britanie.

Persoanele sosite din Marea Britanie au obligatia sa prezinte la intrarea in tara testul PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de imbarcare (daca se vine cu avionul / autocarul / autobuzul / trenul) sau la granita (dacă se vine cu masina personala) si intra in carantina la domiciliu / locatia declarata pentru 14 zile. Acestia nu pot iesi mai devreme de 14 zile din carantina.

Pentru tarile nou intrate pe lista aprobata prin prezenta hotarare, masurile se aplica incepand cu data de 15.02.2021, ora 00.00.

Lista completa a exceptiilor de la aceste masuri pot fi studiate in Hotararea nr. 9 din 11 februarie 2021.

Hotararea-CNSU-nr-9

Be the first to comment on "Noile masuri restrictive impuse de Romania la intrarea in tara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*