Olanda solicita test PCR Covid-19 negativ, test antigen si recomanda autoizolarea pentru 10 zile

olanda-test-covid-19-test-rapid-autoizolare

Din 15 decembrie si pana pe 9 februarie, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, Regatul Tarilor de Jos (Olanda) este in lockdown.

Toate persoanele cu varsta de peste 13 ani, care intentioneaza sa efectueze o calatorie pe cale aeriana, feroviara, maritima sau cu autocarul in Regatul Tarilor de Jos, au obligatia de a prezenta un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2.

Acesta trebuie facut cu maxim 72 de ore anterior calatoriei in Olanda si trebuie sa fie negativ. Rezultatul sa fie emis intr-una din limbile engleza, germana, franceza, spaniola sau olandeza.

Incepand cu data de 23 ianuarie 2021, pe langa testul molecular tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care calatoresc in Regatul Tarilor de Jos din zonele de risc (inclusiv Romania) pe cale maritima sau aeriana, trebuie sa prezinte si un test rapid (antigen sau LAMP) efectuat cu maximum 4 ore inainte de plecare/imbarcare.

La acest moment, la sosirea in Regatul Tarilor de Jos, persoanelor care se deplaseaza din state incadrate in zona rosie sau portocalie (Romania este inclusa in zona portocalie) li se recomanda ferm autoizolarea pentru o perioada de 10 zile din momentul intrarii pe teritoriul acestui stat.

Pasagerii curselor aeriene, cu varsta de peste 13 ani, trebuie sa completeze obligatoriu si o declaratie de sanatate, indiferent de statul din care aleg sa calatoreasca.

Be the first to comment on "Olanda solicita test PCR Covid-19 negativ, test antigen si recomanda autoizolarea pentru 10 zile"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*