Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat (10 decembrie 2020)

lista-galbena-romania

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat in sedinta de ieri, 10 decembrie 2020, Hotararea numarul 58. Totodata, fost actualizata lista tarilor si zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania.

Pe lista galbena regasim numeroase tari din Europa: Georgia, Serbia, Muntenegru, Croația, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Austria, Ungaria, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elvetia, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Jersey si Danemarca.

Din afara Europei, regasim Statele Unite ale Americii, Iordania, Curacao, Polinezia Franceza, Belize, Panama, Palestina, Azerbaidjan.

De pe lista galbenă a iesit: Polonia.

Hotarare-CNSU-nr.-58-din-10.12.2020-si-anexe

Cei care vin din tarile galbene, trebuie sa intre 14 zile in carantina / izolare. Se poate iesi din carantina in a 10-a zi, doar daca se face test dupa 8 zile si iese negativ. De asemenea, dacă ai fost bolnav de COVID in ultimele 90 zile, nu se va intra in carantina indiferent daca se vine dintr-o tara aflata pe lista galbena.

Be the first to comment on "Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat (10 decembrie 2020)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*