Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat (13 noiembrie 2020)

lista-galbena-romania

Pe 12 noiembrie 2020, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea nr. 54 privind propunerea prelungirii starii de alerta si a masurilor necesare a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodata, a fost aprobata lista galbena a Romaniei cu tarile si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat, valabila din 13 noiembrie 2020.

Mai jos aveti toata Hotararea nr. 54 din 12.11.2020

  • Art.1 – Se propune prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul national, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 14.11.2020.
  • Art.2 – Masurile de prevenire si control a infectiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate incepand cu data de 14.11.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevazute in anexa nr. 1.
  • Art.3 – (1) Se aproba lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, prevazuta in anexa nr. 2. (2) Exceptiile de la masura carantinei prevazute in Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 36, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se aplica persoanelor care sosesc din Danemarca.
  • Art.4 – Se modifica art. 3, lit. o) din Hotararea CNSU nr. 36 din 21.07.2020 care va avea urmatorul cuprins: o) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, ai altor reprezentante diplomatice acreditate la Bucuresti si posesori de pasapoarte diplomatice, pe baza de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic si Consular al Romaniei si posesorii de pasapoarte diplomatice si de serviciu, precum si membrii familiilor acestora;
  • Art.5 – Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.
  • Art.6 – Anexele 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare.
Hotararea-CNSU-nr-54-anexe

Be the first to comment on "Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat (13 noiembrie 2020)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*