Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat (2 noiembrie 2020)

lista-tarilor-zona-galbena-stabilita-romania

Pe 2 noiembrie 2020, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea nr.51 din 2 noiembrie 2020. Lista in vigoare de la data de 3 noiembrie 2020.

Art. 1 Se aproba lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, prevazuta in anexa la prezenta.

Art. 2 (1) Se propune modificarea valorii ratei de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea mastii de protectie astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise, in sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

(2) Masura prevazuta la alin. (1) se aplica la nivelul tuturor localitatilor dintr-un judet, daca rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile la nivelul acestuia depaseste 1,5/1.000 de locuitori, iar daca la nivel judetean rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori, masura se va aplica la nivelul localitatilor unde aceasta depaseste 1,5/1.000 de locuitori.

Art. 3 Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.

Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena

Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat_02.11.2020-anexa

Avem noutati importante. Pe lista galbena au intrat Italia, Bulgaria, Ungaria si San Marino. Alte tari europene pe care le gasim pe lista galbena: Adorra, Cehia, Belgia, Olanda, Armenia, Luxemburg, Franta, Slovenia, Elvetia, Muntenegru, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Croatia, Polonia, Macedonia de Nord, Portugalia.

Be the first to comment on "Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat (2 noiembrie 2020)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*