Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat (5 octombrie 2020)

lista-galbena-romania

Am asteptat o luna si o saptamana pentru ca lista galbena sa fie actualizata. Iata ca asteptarea a luat sfarsit si CNSU Romania a stabilit prin Hotarea Nr.47 noua lista a tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat. Aceasta va intra in vigoare incepand cu 7 octombrie 2020.

Anexa-Hotarare-CNSU-Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat_5_10_2020

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea nr. 47 din 05.10.2020 privind aprobarea listei tarilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea si stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii publice.

Art. 1 (1) Se aproba lista tarilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, in vigoare incepand cu data de 07.10.2020.

2 (2) Se excepteaza de la masura prevazuta la alin. (1), persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat, daca raman pe teritoriul national pentru o perioadă mai mica de 3 zile (72 de ore) si prezinta un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea intrarii pe teritoriul national.

(3) Persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat prevazute la alin. (1) si intra in carantina pentru o perioada de 14 zile, pot iesi din carantina după a 10 zi, daca efectueaza un test pentru SARS-CoV-2 in a 8 a zi de carantina, iar rezultatul acestuia este negativ si nu prezinta simptomatologie specifica.

Be the first to comment on "Romania a stabilit lista tarilor si regiunilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat (5 octombrie 2020)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*