Statele Unite ale Americii solicita test de COVID-19 negativ si izolare la domiciliu

statele-unite-coronavirus-restrictii-1-1

Incepand cu 26 ianuarie 2021,  Statelor Unite ale Americii vor aplica noi masuri restrictive. Conform informatiilor comunicate public de catre Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA (Centers for Disease Control and Prevention – CDC), toate persoanele, care calatoresc in Statele Unite ale Americii pe cale aeriana, trebuie sa prezinte la imbarcare un test cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 sau un document care sa ateste faptul ca persoanele in cauza au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, fiind in prezent vindecate.

Testul pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuat cu maximum 72 de ore (3 zile) anterior calatoriei in Statele Unite ale Americii, fiind acceptate atat testele moleculare, cat si testele antigen, iar documentul care atesta rezultatul negativ al testarii trebuie prezentat in format tiparit.

Reprezentantii companiilor aeriene nu vor permite imbarcarea persoanelor care refuza prezentarea documentelor solicitate de autoritatile americane.

Masura se aplica tuturor persoanelor cu varsta de peste 2 ani, inclusiv cetatenilor americani, rezidentilor permanenti si cetatenilor aflati in tranzit.

Totodată, MAE precizeaza ca autoritatile federale americane recomanda ca persoanele care intra in Statele Unite ale Americii sa se testeze dupa o perioada de 3 pana la 5 zile de la sosire si sa ramana in autoizolare la domiciliu/resedinta pentru o perioada de 7 zile din momentul intrarii pe teritoriul SUA.

Cetatenii romani pot calatori in Statele Unite ale Americii, in baza vizelor detinute, perioada de sedere fiind reglementata de tipul de viza si calitatea in care se face deplasarea. 

Este recomandat ca pasagerii sa verifice eventualele restrictii aplicabile calatoriei, in functie de statele tranzitate catre Statele Unite ale Americii, disponibile pe pagina de internet a Departamentului de Stat al SUA – www.travel.state.gov. Se recomanda sa luati legatura si cu operatorul aerian pentru mai multe informatii.

Be the first to comment on "Statele Unite ale Americii solicita test de COVID-19 negativ si izolare la domiciliu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*