Zboruri ”fara carantina” intre Statele Unite si destinatii din Europa. Pasagerii se vor testa de COVID-19 in aeroporturi.

zboruri-fara-carantina-klm-delta-air-lines-alitaliaFOTO: Reuters

Dupa cum bine stiti, in prezent sunt foarte multe restrictii de deplasare impuse de guvernele tarilor din toata lumea cu scopul de a incetini raspandirea noului coronavirus.

Pentru a descuraja calatoriile neesentiale intre tari, autoritatile impun carantina / izolarea la domiciliu pe durata a 10 / 14 zile. Iar oamenii renunta sa se mai deplaseze in scop turistic sau pentru vizitarea rudelor. Ar fi dispusi sa se testeze de COVID-19, sa respecte alte masuri, dar nu sa stea in izolare atatea zile.

Delta Air Lines, KLM si Alitalia, alaturi de autoritatile din Statele Unite, Olanda si Italia, au decis sa lanseze zborurile ”fara carantina”.

In plina pandemie de COVID-19, autoritatile si companiile aeriene cauta solutii pentru a relansa zborurile si industria turismului, totul in deplina siguranta.

Iar cea mai raspandita idee este aceea ca toti pasagerii sa fie testati inainte de zbor si dupa zbor. Daca testele ies negative si nu prezinta simtomele specificii infectarii cu Sars-COV-2, pasagerii sa nu mai fie nevoiti sa stea in izolare.

Zboruri ”fara carantina” intre New York si Roma operate de Alitalia

Pasagerii, care doresc sa calatoreasca din New York spre Roma cu Alitalia, vor trebui sa prezinte test PCR efectuat cu maximum 48 de ore inainte de plecare sau sa efectueze un test rapid cu antigen inainte de decolare (pe aeroportul JFK din New York). De asemenea, vor trebui sa faca un alt test rapid la aterizarea pe Aeroportul International Fiumicino (FCO) din Roma. Masura se va aplica pe zborurile specificate incepand cu 8 decembrie.

Zboruri ”fara carantina” intre Atlanta si Amsterdam operate de Delta – KLM

KLM si Delta Air Lines au anuntat un program pilot asemanator cu cel anuntat de Alitalia, doar ca se va aplica pe zborurile dintre Atlanta si Amsterdam, din 15 decembrie. Cu o mica mentiune. Pasagerii, care doresc sa calatoreasca din SUA spre Olanda, vor trebui sa faca un test PCR cu 5 zile inainte de plecare si sa se auto-izoleze pana in ziua calatoriei. De asemenea, vor trebui sa faca un test rapid cu antigen inainte de decolare (pe aeroportul din Atlanta), dar si un test PCR la aterizarea Aeroportul International Schiphol (AMS) din Amsterdam.

Zboruri ”fara carantina” intre Atlanta și Roma operate de Delta Air Lines

Din 19 decembrie, Delta Air Lines si-a exprimat intentia de a opera zboruri ”fara carantina” intre Atlanta si Roma. Pasagerii, care doresc sa calatoreasca din SUA spre Italia, vor trebui sa faca un test PCR cu 72 de ore inainte de plecare, un test rapid inainte de decolare (pe aeroportul din Atlanta) si un test rapid la aterizarea pe Aeroportul International Fiumicino (FCO) din Roma. Masura se va aplica si pe zborurile din Italia spre SUA.

ATENTIE! Intre Statele Unite si Europa se poate zbura doar in scop bine definit si respectand anumite criterii de eligibilitate. Nu sunt permise calatoriile neesentiale. Este bine sa va decumentati inainte daca sunteti eligibili pentru zbor si despre ce masuri trebuie sa respectati la destinatie.

Be the first to comment on "Zboruri ”fara carantina” intre Statele Unite si destinatii din Europa. Pasagerii se vor testa de COVID-19 in aeroporturi."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*